На Львівщині створили ще одну прийомну сім’ю

Всього на Львівщині є 45 дитячих будинків сімейного типу та 76 прийомних сімей. У них виховують 441 дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування

У Жовківській територіальній громаді Львівського району створили прийомну сім’ю. У родині виховуватимуть 14-річну дитину, позбавлену батьківського піклування. Про це 13 липня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Всього у Львівській області функціонує 45 дитячих будинків сімейного типу та 76 прийомних сімей. Там виховують 441 дитину-сироту та дитину, позбавлену батьківського піклування. 

“Держава забезпечує пріоритет сімейного виховання та створює умови для їх розвитку, надаючи сім’ям, які приймають на виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, матеріальну та соціальну підтримку”, – зазначив начальник служби у справах дітей Львівської ОВА Володимир Лис.

У Львівській обласній військовій адміністрації наголошують, що з питань створення дитячого будинку сімейного типу чи прийомної сім’ї, можна звертатись до служби у справах дітей ЛОВА за телефоном – (032) 235 44 56, або до служб у справах дітей за місцем проживання.

Нагадаємо, раніше у Радехівській громаді дівчинку влаштували в прийомну сім’ю, де жили її дві сестри та брат.