• Головна
  • Новини Львівщини
  • Розслідування справи експрокурора Ільницького можуть призупинити через його мобілізацію до ЗСУ

Розслідування справи експрокурора Ільницького можуть призупинити через його мобілізацію до ЗСУ

Після завершення воєнного стану розслідування обіцяють відновити

У зв’язку з мобілізацією підозрюваного у підробці документів для виїзду за кордон колишнього прокурора Ростислава Ільницького, згідно з чинним законодавством, вирішується питання щодо зупинення досудового розслідування стосовно нього на час воєнного стану. Про це 11 липня написала “Українська правда”, посилаючись на інформацію від Головного слідчого управління Нацполіції.

У Головному слідчому управлінні нагадали, що слідчим відділом Яворівського районного відділу поліції ГУНП у Львівській області здійснюється досудове розслідування в окремому кримінальному провадженні за трьома частинами статті 358 Кримінального кодексу, а саме щодо підробки документів.

Ільницькому повідомили про підозру, а слідчий суддя обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Слідчі зазначили, що на сьогодні досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Однак у зв’язку з призовом на військову службу під час мобілізації підозрюваного вирішують питання щодо зупинення досудового розслідування на підставі пункту четвертого частини першої статті 280 Кримінального процесуального кодексу України (наявні об’єктивні обставини, що унеможливлюють подальше проведення досудового розслідування в умовах воєнного стану).

Після завершення воєнного стану розслідування мають відновити.

Нагадаємо, у Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповіли, що Ростислав Ільницький мобілізований до ЗСУ. Під час призову про наявність підстави на відстрочку не заявляв. А військово-лікарською комісією був визнаний придатним до військової служби. У територіальному центрі комплектування також зазначили, що, оскільки Ільницький має офіцерське звання, то був мобілізований у бригаду, яка перебуває у процесі формування й потребує офіцерських кадрів.

Раніше, експрокурора Ростислава Ільницького затримали у Львові на горищі в тещі. Колишнього прокурора розшукували за виготовлення та використання підроблених документів для виїзду за кордон під виглядом волонтера, а також подання фальшивих документів про здобуття освіти для уникнення мобілізації. Того ж дня, 5 липня у Львові затримали тещу Ростислава Ільницького — адвокатку Богдану Москву.

Ростислав Ільницький у 2019 році був у Радехові заступником місцевого прокурора. Декілька місяців тому Ільницький за власним бажанням звільнився з посади прокурора прокуратури Печерського району Києва. У жовтні минулого року “Еспресо Захід” з посиланням на власні джерела повідомляло, що Ільницькому намагалися вручити повістку, проте не змогли знайти експрокурора за жодною з адрес, тому залишили повістку в поштовій скриньці.

Ростислав Ільницький став скандально відомим після розкішного весілля з Роксоланою Москвою — колишньою працівницею ДБР. Святкувало подружжя 7-8 жовтня 2023 року в п’ятизірковому комплексі Emily Resort, що поблизу Львова. На святі було приблизно 300 людей, а торт, за попередніми оцінками кондитерів, вартував близько 100 тис. грн.

Нагадаємо, 8 липня адвокатка Богдана Москва вийшла з СІЗО під заставу 2 млн грн. Москву раніше затримали на хабарі від ухилянта. Адвокатка діяла у складі злочинної групи, до якої залучила посадовців медичних закладів та МСЕК регіону, а також службовців ТЦК та СП Львівщини. За наявними даними, вартість послуг зловмисників становила до 12 тис. доларів США з особи, а загалом вони встигли заробити майже пів мільйона американських доларів. Схема діяла на території Львівської та Івано-Франківської областей.