На Львівщині відкриють для загалу всі дані про річки, озера та ставки

Інформацію про водні ресурси обіцяють оприлюднити в кінці липня

Для жителів Львівщини відкриють доступ до актуальної інформації про усі річки, струмки, озера, ставки області, їхній стан і у чиїй власності вони перебувають. Про це 11 липня повідомив керівник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Максим Козицький та начальник Басейнового управління водних ресурсів річок Західного Бугу та Сяну Роман Туцький підписали меморандум про співпрацю та взаємодію у сфері відкритих даних. “Створимо прозору та відкриту систему керування даними про водні ресурси”, — написав Максим Козицький.

Інформацію про водні ресурси обіцяють оприлюднити в кінці місяця. Її будуть регулярно оновлювати на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини та Аналітичному порталі Львівщини.

“Це прецедент для нашої області, адже досі у таких обсягах в одному місці цю інформацію ніхто не збирав. Цей крок зобов’язує державні інституції бути відкритими, прозорими та підзвітними жителям нашої області у сфері управління водними ресурсами. Це також цінна інформація для тих, хто планує розвивати бізнес довкола водних об’єктів”, — зазначив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.