Львівський обласний перинатальний центр передав 100 тис. грн лікарні “Охматдит”

Гроші передали благодійному фонду “Охматдит — здорове дитинство”

Львівський обласний клінічний перинатальний центр передав 100 тисяч гривень на підтримку київського “Охматдиту”, у який 8 липня влучила російська ракета Х-101. Гроші передали благодійному фонду “Охматдит — здорове дитинство”, повідомили у четвер, 11 липня, у Львівській ОВА.

Раніше з бюджету Львова для Охматдиту виділили 10 млн грн. Крім того, за ініціативи платформи UNITED24 та monobank на відновлення київської лікарні українці зібрали 250 млн. Також на відновлювальні роботи додаткові 100 мільйонів гривень виділив уряд з резервного фонду держави.

Фото: Богдан Кутєпов/УП

Що відомо про удар по Охматдиту

Нагадаємо, росіяни влучили в дитячу лікарню “Охматдит” в Києві 8 липня. Невдовзі слідчі встановили, що Росія завдала удару по дитячій лікарні ракетою X-101, а правоохоронці дійшли висновку, що ракета була запрограмована вразити саме Охматдит.

На відновлення лікарні українці почали збирати гроші, а також долучилися до ліквідації наслідків. Уже за три години після старту збору коштів, українцям вдалося зібрати 100 мільйонів гривень на відновлення Охматдиту. Також допомогу Україні вирішила надати Німеччина, запропонувавши прийняти на лікування постраждалих від ракетного удару українських дітей.

Нагадаємо, напередодні росіяни завдали потужного удару по кількох містах України: Кривому Рогу, Дніпрі та Києві. Внаслідок ракетних атак в Україні за день загинули 33 людини.