Кам’янка-Бузькій громаді суд повернув 10 га земель біля Західного Бугу

Цільове призначення землі досі було визначене не правильно

Суд повернув у власність Кам’янка-Бузької громади право на 10 га земель водного фонду вздовж річки Західний Буг. До цього часу категорія землі була визначена не правильно, повідомили у четвер, 11 липня, у Львівській обласній прокуратурі.

Категорію визначили як сільськогосподарську землю

Земельна ділянка вздовж річки Західний Буг у Кам’янка-Бузькій громаді тривалий час мала неправильно визначену категорію земель, а саме — землі сільськогосподарського призначення. “Тривалий час спірна ділянка належала до державної власності, проте без встановлення захисної зони прибережної захисної смуги річки,” — зазначили у прокуратурі.

Відповідно до чинного законодавства, її цільове призначення повинно бути визначене як землі водного фонду з відповідною категорією, оскільки вона розташована впритул до води. Ба більше, як ствердили у прокуратурі, земельну ділянку сформували без врахування розміру прибережної захисної смуги, яка може бути і значно більшою.

Суд задовольнив позов прокурорів і землю водного фонду повернули у користування громади.

Нагадаємо, нещодавно суд повернув громаді на Львівщині землю вартістю 21 млн грн. Крім того, раніше суд скасував незаконну реєстрацію 47 га землі на березі Західного Бугу.