На Львівщині ув’язнили на 5 років солдата за втечу до дівчини на День Валентина

Обвинуваченого засудили за самовільне залишення військової частини

На Львівщині суд призначив 5 років реального терміну військовому, який двічі самовільно залишав військову частину. Мобілізований у суді пояснив, що їздив до дівчини, зокрема вперше поїхав до неї на День Валентина. Про це йдеться у вироку, який оприлюднили 9 липня у Єдиному державному реєстрі.

Солдат двічі тікав з частини

За матеріалами справи, солдата Михайла Т. мобілізували. Він служив водієм у одній з військових частин. Суд встановив, що обвинувачений двічі самовільно залишав військову частину. Вперше поїхав з військової частини на День святого Валентина, 14 лютого минулого року: “Пояснив, що 14 лютого вранці він покинув розташування військової частини та поїхав до своєї дівчини”. 24 лютого солдата знайшли та повернули до частини. Надалі з 27 лютого минулого року знову був відсутній у військовій частині, бо поїхав до дівчини. З 9 по 18 травня минулого року перебував у лікарні, а після виписки не повернувся до військової частини, а поїхав додому і був відсутнім до 19 січня цього року.

Обвинувачений повністю визнав свою провину та щиро розкаявся. Суд врахував це як пом'якшувальну обставину, але, зважаючи на тяжкість злочину, призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, нещодавно у Львові до 5 років тюрми засудили військовослужбовця за самовільне залишення частини. Крім того, раніше за незаконне носіння військової форми оштрафували львів’янина.