На Львівщині змінили критерії для бронювання працівників підприємств

Львівська ОВА змінила критерії визначення важливих підприємств для громад області

Щоб підприємство мало можливість забронювати військовозобов’язаних працівників воно повинно бути визнаним Львівською ОВА критично важливими. Механізм визначення підприємств критично важливими встановлений критеріями та порядком, які затверджені постановою Кабінету Міністрів України. Про це 8 липня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Підприємства, для отримання статусу критично важливих, повинні відповідати певним критеріям. Уряд встановив сім таких критеріїв. Їх кількість залежить від сфери діяльності підприємства.

“Один з визначених Урядом критеріїв звучить так: “Підприємство має важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади”.  Вимоги щодо підтвердження відповідності саме цьому критерію встановлює Львівська ОВА, затверджуючи власні критерії для підприємств Львівської області”, — йдеться у повідомленні.

5 липня набули чинності нові критерії Львівської ОВА, які були затверджені розпорядженням від 28 червня Цим рішенням змінили критерії та уточнили перелік документів, які подають підприємства до Львівської ОВА.

Серед ключових змін такі:

  • кількість критеріїв Львівської ОВА зменшилась з десяти до дев’яти. З переліку виключили два критерії, які стосувалися підприємств комунальної та державної форми власності, та додали один новий критерій щодо розміру середньої заробітної плати за останній календарний квартал, який повинен становити або перевищувати 17 750 грн.
  • уточнили вимоги щодо працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Кількість таких осіб повинна становити 5% та більше від загальної чисельності працівників на підприємстві, при цьому ВПО повинні продовжувати працювати на підприємстві станом на останній календарний квартал, що передує зверненню підприємства.
  • для всіх підприємств встановили єдину вимогу, за якою здійснюється їх визначення важливими для територіальних громад Львівської області,  – відповідати не менше трьом критеріям, визначеним Львівською ОВА.

Дізнатися інформацію про порядок звернення підприємств до Львівської ОВА для їх визначення критично важливими можна за посиланням: бронювання військовозобов'язаних працівників

Нагадаємо, у травні уряд вніс зміни до порядку бронювання працівників підприємств критичної інфраструктури. За новим порядком, військовозобов’язаних спеціалістів паливно-енергетичних підприємств, які вважаються критично важливими, можна буде бронювати без будь-яких обмежень.