Львівський обласний ТЦК спростував інформацію про штучні черги у військкоматі

Відео з чергою біля перемишлянського РТЦК оприлюднили в телеграм-каналі

Львівський обласний центр комплектування та соціальної підтримки прокоментував відео з Перемишлян, на якому видно чергу з чоловіків, перед воротами військкомату. Автор відео припускає, що черга створена штучно, щоб чоловіки не змогли вчасно оновити облікові дані і платили штрафи. Пресслужба Львівського ОТЦК та СП 9 липня спростувала це твердження та пояснила причину черг.

Черга не штучно створена

За словами Львівського ОТЦК та СП, вони передбачали черги та невдоволення чоловіків, які не встигатимуть оновити свої дані до 16 липня. Відео з невдоволенням і звинуваченням в штучності черги відзняли з Перемишлян. “Адміністратор телеграм каналу, який опублікував це відео, пішов ще далі, без будь-яких доказів, підписавши його: “Працівники свідомо створюють штучну чергу приймаючи за годину по 4-5 чоловіків… Люди підозрюють, що вже стоїть завдання, затягнути процес та як найбільше виписати штрафів від 17 до 25 тис. грн” — йдеться в повідомленні ОТЦК та СП

У військкоматі заперечили будь-яке штучне і навмисне створення черг. “Великий наплив громадян. Порівняно із вчорашнім днем сьогодні, за інформацією військовослужбовців ТЦК, оновити свої дані прийшло вдвічі більше людей. Регулярні вимкнення електроенергії. Часті вимкнення світла, вочевидь, не сприяють швидкості й зручності в роботі, а навпаки вповільнюють і затягують усі процеси” — зазначають в ОТЦК.

Військові підтвердили, що чоловіки, які не встигнуть оновити дані у визначений термін, дійсно платитимуть штраф, однак це не їх вина. Усю іншу інформацію ОТЦК назвав вигадкою. Служба звʼязків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП також запевнила, що військовослужбовці, зокрема, Перемишлянського РТЦК та СП роблять усе можливе, щоб якомога швидше опрацювати документи військовозобовʼязаних.