• Головна
  • Новини Львівщини
  • Верховний Суд остаточно конфіскував квартиру у посадовиці Львівської митниці вартістю 1,86 млн грн

Верховний Суд остаточно конфіскував квартиру у посадовиці Львівської митниці вартістю 1,86 млн грн

Посадовиця не змогла довести, що придбала квартиру за законні доходи

Верховний Суд України підтвердив рішення про конфіскацію квартири у Львові, яка належала керівниці одного з митних постів Львівської митниці, йдеться про Анну Бісюк. Ще у 2020 році, коли була придбана квартира, її оцінювали в 1,86 мільйона гривень. Про остаточну конфіскацію повідомили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі у вівторок, 9 липня.

Квартира спочатку була оформлена на матір-пенсіонерку

Правоохоронці не вказують ім’я звинуваченої, однак, як відомо з матеріалів справи йдеться про начальницю відділу митного поста “Львів північний” Анну Бісюк. Саме таку посаду вона вказала у своїй декларації про доходи, яку подала у січні цього року. У її власності є три квартири, серед яких одна площею 103,3 м2. Посадовиця придбала її у лютому 2020 року за 1,86 мільйона гривень.

У червні 2023 року САП звернулася до суду щодо конфіскації квартири посадовиці Львівської митниці, оскільки антикорупційні органи встановили, що посадовиця не могла купити цю квартиру на свої законні доходи. У серпні ВАКС задовольнив позов, однак Анна Бісюк оскаржувала це рішення в апеляції. Спочатку рішення про конфіскацію прийняв Вищий антикорупційний суд, потім його підтвердив апеляційний суд. Тепер і Верховний Суд погодився з тим, що квартира у центрі Львова перейде у державну власність.

“На підставі зібраних матеріалів встановлено, що посадовець одного із органів Державної митної служби через третіх осіб без достатніх правових підстав фактично придбав квартиру в місті Львів вартістю 1,86 млн гривень. При цьому в ході аналізу майнового стану та доходів з'ясовано, що грошові витрати, необхідні для отримання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів”, — йдеться у повідомленні.

Квартира перейде у власність держави. Це рішення остаточне і його вже не можна оскаржити.

У 2023 році працівники ДБР встановили, що керівниця одного з митних постів Львівської митниці аби приховати реальне походження необґрунтованих активів, оформила квартиру на матір — пенсіонерку, а на наступний день одержала у подарунок означене майно.