За смертельну ДТП з велосипедистом у Львові водій вантажівки сплатить 1,7 млн відшкодування

Львів’янин на смерть збив 30-річного велосипедиста на пішоході і тепер має сплатити сім’ї моральну шкоду

Суд виніс вирок львів’янину, який керуючи вантажівкою на смерть збив 30-річного велосипедиста на пішохідному переході у Львові. Чоловікові призначили покарання у вигляді позбавлення волі, а також він має сплатити моральну шкоду рідним загиблого — 1,7 млн грн. Про це йдеться у вироку Сихівського районного суду, який оприлюднили 8 липня у Єдиному державному реєстрі.

За матеріалами справи, аварія трапилась 1 серпня два роки тому у Львові на вулиці Луганській. Ярослав Ф. за кермом вантажівки Renault Premium перевищив дозволену швидкість і виїхав на смугу зустрічного руху та наїхав на велосипедиста на нерегульованому пішохідному переході. Внаслідок отриманих травм 30-річний потерпілий помер у лікарні 3 серпня.

Водій вантажівки вважає винним і велосипедиста

Свою вину Ярослав Ф. визнав частково, мовляв він виїхав на зустрічну, аби оминути два автомобілі які зупинились перед ним. Застосувавши екстрене гальмування він все одно збив велосипедиста, проте зазначає, що той теж винен, адже не вів транспорт по пішохідному переході, а їхав на ньому.

Фото: ГУНП

53-річного водія вантажівки Ярослава Ф. визнали винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило смерть велосипедиста. Суд призначив обвинуваченому чотири роки позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Крім того, він має сплатити дружині загиблого 700 тис. грн моральної компенсації, а батькам жертви — по 461 тис. грн кожному. Окрім моральної шкоди, суд зобов'язав обвинуваченого відшкодувати матері загиблого 50 тис. грн матеріальної шкоди за витрати на поховання.

До слова, раніше обвинуваченого судили за незаконне зберігання зброї.

Нагадаємо, нещодавно під час тренування троє велосипедисток збірної потрапили в ДТП на Львівщині. Крім того, 20-річна водійка Fiat на смерть збила велосипедиста.