Укренерго скасувало липневі виміри споживання електроенергії: що це означає для Львівщини

Виміри фактичного рівня споживання електроенергії у липні не будуть проводити

З 9 до 24 липня НЕК «Укренерго» обіцяло провести вимірювання фактичного рівня споживання у кожній області. Це означало, що кожна з областей впродовж цього часу матиме один день без вимкнення світла. Проте, ввечері 8 липня в Укренерго повідомили, що скасовують ці вимірювання. А отже обмеження для усіх областей продовжуватимуть діяти й надалі щодня.

Чому скасували вимірювання споживання електроенергії

Причина скасування вимірювань – значний дефіцит потужності в енергосистемі та зростання споживання через спеку. “У відповідь на численні звернення обленерго, Укренерго скасовує проведення вимірів у вказаний період. В таких умовах обленерго не зможуть дотримуватися принципу рівномірності обмеження споживання під час проведення вимірів в конкретному регіоні”, — йдеться у повідомленні Укренерго.

Коли проведуть вимірювання

Режимні виміри в літній період проведуть пізніше. В Укренерго повідомили, що це станеться тоді, коли дозволятиме ситуація в енергосистемі та знизиться температура повітря. “Проведення вимірів необхідне для чого, щоб більш рівномірно та точно забезпечити розподіл наявної в системі потужності між регіонами”, — зазначають в повідомленні.

Тому 9 липня обмеження діятимуть протягом доби для всіх регіонів України. Попередньо:

  • з 05:00 до 14:00 – обленерго застосовуватимуть 2 черги графіків відключень,
  • з 16:00 до 22:00 – 4 черги графіків відключень,
  • в інші години – 3 черги.

Що це означає для Львівщини

Для Львівщини це означає, що 18 липня в області не проводитимуть вимірювання фактичного споживання електроенергії. А отже цього дня на Львівщині будуть планові відключення електроенергії.

Нагадаємо, раніше Укренерго обіцяло, що 18 липня у Львівській області проведуть вимірювання фактичного споживання електроенергії та цього дня впродовж доби світло на Львівщині не виключатимуть.