У Стрию директора підприємства оштрафували за понаднормову роботу підлеглих

Підлеглі директора ПРАТ "Галенергобудпром" протягом п’яти місяців працювали більше встановлених 40 годин на тиждень

Стрийський міськрайонний суд Львівської області визнав винним директора ПРАТ "Галенергобудпром" у порушенні вимог законодавства про працю. Про це йдеться у постанові суду, оприлюдненій в п’ятницю, 5 липня у Єдиному державному реєстрі.

Суд встановив, що керівник підприємства, Юрій Якимович, допустив перевищення тривалості робочого часу для працівників, зайнятих на шкідливих роботах, понад встановлену законом норму в 40 годин на тиждень. Порушення зафіксували під час перевірки 14 червня цього року на підприємстві, що на вулиці Заводській, 27 у селі Дуліби. Інспектори виявили, що працівники енергосилового цеху працювали понаднормово протягом п’яти місяців — січня-травня цього року.

На директора фірми наклали подвійний штраф

“В судове засідання обвинувачений не прибув, в протоколі зазначив, що порушення буде усунуто,” — йдеться у постанові. Суддя визнав Юрія Якимовича винним у порушенні вимог законодавства про працю та наклав подвійний штраф у розмірі 1700 грн. Крім того, з порушника стягнули судовий збір у сумі 605 гривень 60 копійок. Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня її винесення

До слова, за даними аналітичної системи YouControl, ПРАТ "Галенергобудпром" існує 27 років у селі Дуліби, на Стрийщині. Підприємство займається виготовленням виробів з бетону, бетонних розчинів, холодного штампування та гнуття і виробництвом будівельних металевих конструкцій.

Нагадаємо, нещодавно у Львові директора охоронної фірми оштрафували за 29 неоформлених працівників. Крім того, на Львівщині директора нафтовидобувної компанії судили за несплату зарплатні працівнику.