Суд оштрафував водія Volkswagen з Львівщини за хабар поліцейським

Мешканець Львівщини порушив ПДР і хотів уникнути покарання надавши поліції 6 тис. грн

Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок водію за пропозицію хабаря патрульним. Юрій В. порушив ПДР і, щоб уникнути покарання, запропонував поліції 6 тис. грн хабаря, однак ті відмовили. Чоловіка оштрафували, про це йдеться у вироку, який оприлюднили 5 липня у Єдиному державному реєстрі.

Обвинувачений їхав за кермом не пристебнувшись

Згідно з матеріалами справи, 13 квітня цього року Юрія В. з села Повітно, Городоцького району, зупинили поліцейські за порушення правил дорожнього руху. Він керував автомобілем Volkswagen Passat не пристебнувшись ременем безпеки. Аби уникнути відповідальності, чоловік запропонував інспектору поліції 6 тис. гривень, щоб той не складав протокол.

"Не дивлячись на відмову і попередження про кримінальну відповідальність, з метою уникнення адміністративної відповідальності, він продовжив свій злочинний умисел та поклав грошові кошти у салон службового автомобіля", — йдеться у вироку.

Юрій В.повністю визнав свою вину та розкаявся у скоєному. Суд врахував, що чоловік вперше притягується до відповідальності, має утриманців та позитивно характеризується. Відтак обвинуваченого визнали винним та призначили покарання — штраф 17 тис. грн. Суд також постановив конфіскувати в дохід держави і гроші, які обвинувачений надав як хабар. На вирок ще можна подати апеляцію протягом 30 днів з дня проголошення.

Нагадаємо, на Львівщині батько дев’яти дітей уник ув’язнення за систематичну їзду без прав. Крім того, водій мікроавтобуса уникнув ув’язнення за смертельну аварію під час буксирування