На Львівщині батько дев’яти дітей уник ув’язнення за систематичну їзду без прав

Чоловіка за кермом чотири рази зупиняла поліція, після того, як його позбавили права керування

Самбірський міськрайонний суд Львівської області виніс вирок батьку дев’яти дітей з Закарпаття за умисне невиконання судового рішення. Обвинувачений чотири рази порушив заборону керувати автомобілем, йдеться у вироку, який оприлюднили у Єдиному державному реєстрі у п’ятницю, 5 липня.

Обвинувачений протягом двох років порушував заборону

Як йдеться у вироку, словак Калман Л. чотири рази керував транспортними засобами, попри судову заборону. Перше порушення зафіксували 19 січня 2022 року, через пів року після винесення постанови про позбавлення права керування. Надалі Калман Л. ще тричі затримували за кермом протягом наступних двох років. "Достовірно знаючи, що він позбавлений права керувати транспортним засобом, діючи умисно, всупереч постанови Самбірського міськрайонного суду Львівської області... умисно керував транспортним засобом".

Обвинувачений покаявся, повністю визнав свою провину та уклав угоду про визнання винуватості з прокурором. Суд затвердив цю угоду і визнав чоловіка винним призначивши два роки ув’язнення, однак замінив термін умовним на один рік. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, нещодавно суд на Львівщині виніс вирок п’яному водію без прав, який побив патрульних.