• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині водій мікроавтобуса уникнув ув’язнення за смертельну аварію під час буксирування

На Львівщині водій мікроавтобуса уникнув ув’язнення за смертельну аварію під час буксирування

Потерпілий мотоцикліст зачепився за буксирний трос між двома мікроавтобусами, після чого помер у лікарні від тяжких травм

Радехівський районний суд Львівської області виніс вирок водію мікроавтобуса, який порушив правила дорожнього руху, що спричинило смерть мотоцикліста. Обвинуваченому призначили умовний термін. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому 5 липня у Єдиному державному реєстрі.

Мотоцикліст отримав тяжкі травми і помер в лікарні

Згідно з матеріалами справи, 20 грудня 2020 року Ігор Ч. за кермом автомобіля Mercedes-Benz 112 CDI, тягнув за собою інший мікроавтобус — Mercedes-Веnz Sprinter 316 CDI, — з допомогою буксирувального троса. Під час буксирування “проявив неуважність, неналежно оцінив дорожню обстановку та дорожні умови, перед початком руху належним чином не переконався, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху”. Як наслідок, зіткнувся з мотоциклом: "...відбувся наїзд мотоциклом “Delta” без реєстраційного номерного знаку на буксирувальну стрічку (гнучке зчеплення), закріплену між задньою частиною автомобіля “Меrcedes-Веnz 112 CDI”... та передньою частиною автомобіля “Меrcedes-Веnz Sprinter 316 CDI”. Мотоцикліст отримав тяжкі травми і того ж дня помер у лікарні.

Суд визнав Ігоря Ч. винним у порушенні ПДР, що спричинило смерть потерпілого. Обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро розкаявся. Відтак суддя призначив йому чотири роки ув’язнення з позбавленням права керувати авто на два роки. Однак, враховуючи каяття замінив його на умовних два роки. Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів.

Нагадаємо, напередодні у Самборі 14-річний мотоцикліст потрапив у ДТП. Крім того, на Львівщині суд виправдав військовослужбовця звинуваченого у п’яній їзді.