Прикордонники завадили львів’янину переплисти Тису на надувному колі

Щоб зупинити порушників, прикордонникам довелося спускати на них службового собаку і стріляти в повітря

На Закарпатті за 50 метрів від кордону з Румунією прикордонники відділення “Грушово” Мукачівського загону затримали чотирьох порушників кордону разом із провідником. Про це у суботу, 6 липня, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Двоє жителів Донеччини, ужгородець та львів'янин планували за допомогою жителя сусіднього села Бедевля незаконно перетнути кордон, перепливши річку Тиса. За послуги закарпатця троє з чоловіків заплатили по 8 тисяч доларів, ще один віддав 7 тисяч доларів. Отримавши від посередника надувні кола, чоловіки у його супроводі попрямували до річки, де їх виявив та затримав прикордонний наряд.

Затримані чоловіки і посередник

Під час затримання двоє з ухилянтів спробували втекти, тому для їх затримання прикордонники використали службового собаку та кілька разів вистрілили в повітря. Порушників та їх помічника доставили в прикордонний підрозділ, де на них склали протоколи про адміністративні правопорушення. Крім того, працівники поліції дадуть правову оцінку діям місцевого мешканця, який допомагав чоловікам.