На Львівщині суд виправдав військовослужбовця звинуваченого у п’яній їзді

Поліцейські не надали суду доказів правопорушення

Жовківський районний суд Львівської області розглянув адміністративний протокол, складений на стрільця однієї з військових частин Максима Д. Він нібито керував мотоциклом Kovi Start 250 в стані алкогольного спʼяніння. Суд вирішив закрити справу через відсутність складу правопорушення. Про це йдеться в постанові, яку оприлюднили 4 липня в Єдиному державному реєстрі.

Поліцейські не зафіксували випадок на відео

Суд встановив, що 13 травня 2024 року у селі Лавриків поліцейські склали протокол на Максима Д. за водіння в стані алкогольно спʼяніння. В протоколі вони зазначили, що чоловік відмовився проходити алкотест, але мав почервоніння очей, запах алкоголю з рота і порушену координацію.

В суді вину Максим Д. у вчиненому не визнав та пояснив, що він дійсно тоді керував мотоциклом, підвозив свою дівчину додому де під час руху в піску мотоцикл забуксував, через що вони мало не впали. В цей час проїжджали працівники поліції. Перевірили його документи, бо це було під час комендантської години. Про складений протокол йому нічого не відомо. Жодних документів при ньому працівники поліції не складали й він нічого не підписував. Алкоголю він не вживав, не перебував в стані алкогольного сп`яніння та відповідно не мав жодних ознак сп`яніння”, — йдеться в постанові. Обвинувачений також стверджував, що працівники поліції йому не пропонували проходити огляду на місці, чи проїхати в лікарню.

Суд не знайшов доказів того, що Максим Д. дійсно керував мотоциклом в стані алкогольного спʼяніння. Свідків у цій справі немає, у поліцейських не було нагрудних камер, вони не змогли надати відеодоказ і не прибули до суду для давання показів.

Суддя Роман Ясиновський вирішив закрити справу через відсутність складу адміністративного правопорушення. На постанову можна подати апеляцію.