Керівник благодійного фонду спробував ввезти BMW X3 як гуманітарну допомогу

Львівські митники знайшли розбіжності в документації на авто і конфіскували його

На львівській митниці викрили керівника одного з благодійних фондів в Миколаївській області, який хотів завезти в Україну BMW X3 під виглядом гуманітарної допомоги. В документах на купівлю машини знайшлись розбіжності, повідомила пресслужба львівської митниці, 28 червня.

Авто люкс класу під виглядом гуманітарки

Керівник благодійного фонду перевозив BMW X3 до України через пропускний пункт “Рава-Руська — Хребенне”. Згідно з документом про рахунок-фактуру, авто придбали в США, а відправником була литовська компанія. Проте в декларації керівник благодійного фонду вказав, що автомобіль — гуманітарна допомога від благодійної організації з Литви.

Зважаючи на розбіжності у поданих документах, працівники митниці звернулися до вітчизняної компанії, яка виступала покупцем авто. У відповідь підприємці заперечили факт придбання автомобіля. Крім того, жодних документів, які б підтверджували отримання гуманітарної допомоги, не надавала й українська благодійна організація” — йдеться в повідомленні митників.

Конфіскована BMW X3

Відтак митники встановили, що житель Миколаївщини для комерційної вигоди перевозив авто люкс класу під виглядом гуманітарної допомоги. Правоохоронці склали на чоловіка адмінпротокол про переміщення товару через кордон з приховуванням від митного контролю.

Нагадаємо, нещодавно на львівській митниці вже конфісковували автівки через приховування від митного контролю. На пункті пропуску “Грушів — Будомеж” митники викрили незаконну схему перевезення позашляховиків нібито для потреб військових. Керівник благодійного фонду з Полтавщини перевозив Nissan Rogue і Audi Q5.