Мешканка Львівщини публічно співчувала бойовикам-сепаратистам та просила за них молитися

Жінка поширювала співчутливі дописи та заперечувала російську окупацію українських територій

На Львівщині місцеву мешканку судитимуть за проросійські дописи в забороненій соцмережі “Однокласники“. Зловмисниця неодноразово звинувачувала українську сторону у нацизмі та агресії проти населення Донбасу, а також виправдовувала російську агресію проти України. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у четвер, 27 червня.

Називала українців “нациками“

За даними правоохоронців, протягом 2023-2024 років мешканка Яворівського району неодноразово розміщувала дописи, у яких публічно виправдовувала злочини та збройну агресію РФ у забороненій соцмережі “Однокласники”. Зокрема, обвинувачена заявляла, що війна в Україні є наслідком “агресії української сторони проти населення Донбасу впродовж восьми років”.

“Обвинувачена розмістила зображення з текстом-співчуттям так-званої “ДНР“, який помер від рук “нациків” з проханням помолитись. Окрім цього, вона поширила інформацію про окупацію міста Лисичанськ, називаючи це “визволенням”, заперечуючи окупацію”, — додали в прокуратурі.

Досудове розслідування у справі завершили, і тепер жінка постане перед судом. Обвинуваченій мешканці Яворівщини загрожує до двох років виправних робіт, до трьох років пробаційного нагляду, або ж до трьох років позбавлення волі.