Стрийській громаді повернули землю вартістю 200 млн грн

Київське підприємство не платило за оренду 5 га землі

Суд повернув Стрийській громаді 5 га землі загальною вартістю 200 млн грн. Також суд зобовʼязав сплатити заборгованість за несплату оренди за використання земель, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури, 24 червня.

Рекреаційні землі та парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва

Земельна ділянка площею 5 га знаходиться в межах Стрийської територіальної громади. Орендар із Київщини був зобовʼязаний реконструювати колишній наркодиспансер під оздоровчо-відпочинковий комплекс, а також обслуговувати парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва, які знаходились на цій же ж території. Однак зобов’язання не було виконане, до того ж столична фірма систематично не платила за оренду землі.

Внаслідок таких дій до місцевого бюджету не надійшла значна сума коштів. Враховуючи порушення законодавства, прокуратура звернулася з відповідним позовом до суду. Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов” — йдеться в повідомленні прокуратури.

До слова, нещодавно Жидачівській територіальній громаді через суд повернули земельну ділянку сільськогосподарського призначення вартістю понад 413 млн грн. Місцевий мешканець орендував пасовище та використовував його не за призначенням.