Львівщина визначила понад тисячу критичних об’єктів з пріоритетом на постачання електрики

До переліку критично важливих об’єктів входять лікарні, котельні, водозабори та інші установи

Львівська ОВА у п’ятницю, 21 червня, визначила перелік 1147 критично важливих об'єктів, які отримуватимуть пріоритетне електропостачання у випадку дефіциту.

Згідно з повідомленням, до переліку входять:

  • Лікарні та інші заклади охорони здоров'я
  • Котельні та теплопункти
  • Водозабори та очисні споруди
  • Інші об'єкти критичної інфраструктури: транспорт, зв'язок, енергетика тощо.

“У випадку споживання менше 100 кВт, змушені будуть працювати на резервних джерелах живлення. Вони не матимуть пріоритетного постачання та будуть викреслені зі списків”, — зазначив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Райадміністрації перевірятимуть готовність закладів до відключень

Як йдеться в повідомленні, районні військові адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування мають створити робочі групи, які перевірять готовність закладів до відключень світла. Крім того, до 1 липня цього року заклади соціальної сфери та охорони здоров'я повинні розробити плани забезпечення тепло- та водопостачання в умовах повної відсутності електропостачання. Годик наголосив, що ці заклади мають функціонувати та надавати послуги навіть під час відключень, оскільки вони є критично важливими для населення: “Ми хочемо спільним зусиллями не відкладати підготовку до осінніх місяців, аби розуміти саме в частині альтернативного живлення, альтернативного електропостачання, яка у вас ситуація у двох найважливіших сферах, це — сфера охорони здоров'я та соціальний захист”.

Нагадаємо, по всіх областях України діють графіки відключень електроенергії. Це пов’язано з масовими атаками росіян на критично важливу інфраструктуру.