На Львівщині викрили організаторів незаконних переправ ухилянтів через кордон

39-річний харківʼянин і 46-річний мешканець Волині вносили до однієї з баз даних відомості про ухилянтів

На Львівщині повідомили про підозру 39-річному харків’янину і 46-річному мешканцю Волині, яких викрили на організації схеми незаконного переправляння ухилянтів за кордон. Про це 19 червня повідомила пресслужба поліції Львівської області.

Схема з переправлянням за кордон

Організатори вносили до системи “Шлях” дані військовозобов’язаних чоловіків, що давало їм можливість виїжджати з України. Також харківʼянин і волинянин допомагали переїжджати через пропускні пункти Львівщини. “Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку, документи, печатки й інші речові докази, що підтверджують їхню причетність до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних через кордон України” — йдеться в повідомленні поліцейських.

Як згодом додали у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби, зловмисники видавали громадян за водіїв міжнародних перевезень та видавали їм підроблені документи.

Фото: Держприкордонслужба

Зловмисникам повідомили про підозру за статтею про незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.