Головна бухгалтерка львівського банку уникла штрафу за порушення правил податкового обліку

Головна бухгалтерка АТ “Оксі Банк” уникла покарання через закінчення строку притягнення до адміністративної відповідальності

Галицький районний суд Львова судив головну бухгалтерку АТ “Оксі Банк” Ларису П. за низку порушень Податкового кодексу України. Працівники державної податкової служби під час планової виїзної документальної перевірки встановили, що бухгалтерка у 2017-2021 роках порушувала правила тримання та перерахування податку на доходи фізичних осіб. Окрім того, податківці виявили заниження податку на прибуток на загальну суму понад 240 тис. грн. Про це йдеться у постанові, опублікованій 18 червня в Єдиному державному реєстрі.

Суддя вирішила, що термін давності порушення минув

Дослідивши матеріали справи суддя Галицького районного суду Христина Мисько дійшла висновку, що в діях бухгалтерки наявний склад адміністративного правопорушення: ведення податкового обліку з порушенням встановленого порядку. Разом з тим суддя прийшла до висновку, що це правопорушення не є триваючим, отже термін його давності уже мину.

Враховуючи, що за даними протоколу про адміністративне правопорушення з моменту його вчинення пройшло більше трьох місяців, на даний час закінчилися строки накладення адміністративного стягнення” — йдеться у постанові. Зважаючи на це, суддя вирішила закрити провадження у справі.