40-річна львів’янка з діагнозом “безпліддя“ народила восьму дитину

Жінка народила вже шосту доньку

У Львові 40-річна Віра Войтків, якій двадцять років тому поставили діагноз “безпліддя“, народила шосту доньку. У жінки це вже восьма дитина. Про це журналістам LVIV.MEDIA повідомили у пресслужбі Лікарні Святої Анни Першого медоб’єднання Львова у вівторок, 18 червня.

Віра Войтків вийшла заміж у віці 18 років, і хотіла якнайшвидше завагітніти, бо дуже любила дітей. Перші дві вагітності жінки обірвалися на термінах 14-15 тижнів, а у 20 років лікарі діагностували у неї безпліддя. Попри це Віра Войтків не полишала надії стати матір’ю. “Якщо все-таки буде Божа воля на те, аби я була мамою, то дітей буде багато“, — розповіла вона.

Вже за рік після діагнозу жінка завагітніла та народила першу доньку. “У перші дні після народження первістки мені здавалося, що то сон. Я не вірила, що змогла виносити і народити. Щастю не було меж!”, — поділилася Віра. Протягом майже двадцяти років львів’янка народила ще шістьох дітей — двох хлопчиків та чотирьох дівчат.

Віра Войтків з новонародженою донькою та акушером-гінекологом Лікарні Святої Анни — Анною Малою

У віці 40 років Віра Войтків народила увосьме. Шоста донька з’явилася на світ вагою 3,5 кг та ростом 53 см, її назвали Амелією.