На Львівщині скасували незаконний тендер на ремонт дороги за 9 млн грн

Фірма-переможець мала заборгованість по кредиту і розрахунки були по завищеній ціні

На Самбірщині суд скасував договір на ремонт комунальної дороги в одному з місцевих селищ. Під час моніторингу Держаудитслужба дійшла висновку, що підрядника неправомірно визнали переможцем у тендері, оскільки були допущені порушення при розрахунку вартості робіт. Крім того, переможець торгів не надав підтвердження відсутності заборгованості по банківському кредиту. Про це повідомила Львівська обласна прокуратура у понеділок, 17 червня.

Договір не відповідав вимогам

Висновок Держаудитслужби став підставою для позову про визнання договору підряду недійсним. “Прокуратура заявила позов про визнання недійсним договору, який не відповідав вимогам тендерної документації. Суд погодився з доводами прокурора та своїм рішенням визнав спірний договір таким.За результатами вжитих заходів вдалося запобігти незаконному використанню бюджетних коштів”, — йдеться в повідомленні прокуратури.

Нагадаємо, в травні аналітики територіального управління БЕБ у Львівській області під час моніторингу публічних закупівель, виявили, що переможець тендеру на реконструкцію мосту на суму 6,4 млн грн не відповідає критеріям, визначеним замовником. Правоохоронці домоглись, щоб договір скасували.