На хабарі в 4 тис. доларів затримали двох поліцейських з Червоноградщини

Хабар правоохоронці вимагали за закриття кримінальної справи

Двом працівникам поліції Червоноградського району повідомили про підозру в отриманні хабаря. Правоохоронці вимагали у місцевого мешканця 4 тис. доларів за закриття кримінальної справи, про це повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури у п’ятницю, 14 червня.

За даними правоохоронців, за винагороду зловмисники пообіцяли місцевому мешканцю закрити кримінальне провадження за фактом незаконної рубки лісу та допомогти зняти арешт з майна. Ці послуги вони оцінили в 4 тис. доларів.

Про підозру у вимаганні та отриманні хабаря повідомили оперуповноваженому та інспектору Червоноградського районного відділення поліції. У прокуратурі не розкривають імен підозрюваних, проте депутат Червоноградської районної ради Олександр Клімов повідомив, що йдеться про Василя Мандригу та Петра Царука, яких раніше вже звільняли з правоохоронних органів.

Затриманий Василь Мандрига. Фото: Олександр Клімов
Затриманий Петро Царук. Фото: Олександр Клімов

Наразі обох підозрюваних затримали та відсторонили від їхніх посад. Суд обрав їм обом запобіжні заходи — тримання під вартою із правом внесення застави. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у середу, 12 червня, правоохоронці затримали Василя Мандригу, якого підозрюють в отриманні хабаря. Петра Царука ж вдалося арештувати лише згодом.