На Львівщині з'явився новий центр допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства

Тут можна отримати прихисток на період до 10 днів, у разі кризової ситуації – до 20 днів. Усі послуги є безкоштовними

На Львівщині відкрили ще один простір для допомоги постраждалим від домашнього насильства. Тут вони зможуть отримати комплексну допомогу та підтримку. Про це 12 червня повідомили у Львівській обласній військовій адміністрації.

Денний центр соціально-психологічної допомоги людям, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі відкрили у Новояворівській громаді. Тут в комфортних умовах постраждалі від насильства жінки можуть отримати комплексну допомогу та підтримку.

“Цей простір – місце, де жінки, що зазнали насильства, не тільки почуватимуться в безпеці, а й отримають різнопланові послуги – консультації психолога, соціального працівника, юриста. Тут вони можуть отримати інформацію про послуги інших організацій чи установ, які теж працюють у сфері запобігання та протидії насильству”, — розповіла заступниця директора департаменту соціального захисту населення Львівської ОВА Тетяна Крут. 

Центр допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства
Центр допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства
Центр допомоги жінкам, постраждалим від домашнього насильства

Також у центрі можна скористатись послугою соціального супроводу, яка сприятиме подоланню або мінімізації наслідків насильства. Усі послуги є безоплатними.

При Центрі є кризова кімната, де створені всі необхідні умови для короткострокового перебування. Тут можна отримати прихисток на час до 10 днів, у разі кризової ситуації – до 20 днів. Приміщення облаштоване для чотирьох осіб, додатково є ліжечко для малюка.

Ініціативу реалізує Фонд ООН у галузі народонаселення в межах проєкту “Посилення надання невідкладних, життєво важливих послуг щодо ґендерно зумовленого насильства та сексуального і репродуктивного здоров’я в Україні” за фінансової підтримки Бюро USAID з питань гуманітарної допомоги (BHA).

Нагадаємо, 16 квітня у Сокалі відкрили новий Центр соціально-психологічної допомоги для дівчат та жінок, які зазнали насильства за ознакою статі.