На Золочівщині суд повернув громаді 40 га землі

Орендарі понад два роки не платили за користування землею

Суд повернув 40 га землі одній з громад Золочівщини. Підприємці понад два роки не платили за використання цих земель, а один з них ще й перед частину ділянки третій особі. Про це у середу, 12 червня, повідомила пресслужба Львівської обласної прокуратури.

40 га землі під сіножаття

Впродовж чотирьох років — у 2015 — 2019 роках два аграрні підприємства орендували земельні ділянки сільськогосподарського призначення на Золочівщині. Угіддя призначались для сіножаття та мали низьку вартість. Попри це підприємства більш як два роки не платили громаді оренду. Щобільше один із підприємців, без погодження міської ради, передав одну із земельних ділянок площею 22 га в суборенду. Суб’єкт господарювання незаконно розорав вказані землі та засіяв їх соєю. Землі вже повернули в комунальну власність, а з орендарями розірвали договори.

Нагадаємо, нещодавно суд повернув громад на Яворівщині 26 га земель вартістю понад 1,4 мільярда гривень. Земельна ділянка призначена для розміщення об'єктів енергогенерувальних підприємств і знаходиться в межах Новояворівської територіальної громади, Яворівського району.