У застосунку “Резерв+” з’явиться QR-код, який прирівняє його до офіційних документів

Військово-облікові дані з застосунку можна буде використовувати замість паперового військового документу

З 18 червня у мобільному застосунку "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів з'явиться QR-код. Це оновлення остаточно прирівняє інформацію з електронного реєстру "Оберіг" до паперового військово-облікового документа, повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін у неділю, 9 червня.

Наявність QR-коду дозволить представникам влади швидко перевіряти статус військовозобов'язаного, призовника чи резервіста через "Резерв+", замінивши потребу в паперових версіях. Станом на 9 червня свої дані у “Резерв+“ оновили вже понад 1,6 млн українців, з них 200 тис. — це жінки.

До 18 червня застосунок слугує лише підтвердженням актуалізації персональних даних. Однак під час воєнного стану всі чоловіки віком 18-60 років повинні мати при собі військово-обліковий документ та паспорт. Наявність QR-коду значно спростить процедуру ідентифікації та підвищить достовірність даних в "Оберегу".

Нагадаємо. 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію, за яким усі військовозобов’язані громадяни віком від 18 до 60 років протягом 60 календарних днів зобов’язані оновити дані про своє місце проживання. Оновити свої дані можна за допомогою застосунку Резерв+, у ЦНАПах, або ж у ТЦК та СП. Про те, як можна оновити дані у ЦНАПах розповіли у Мінцифри.