На Львівщині вчителя інформатики судили за крадіжку грошей

Чоловік украв з літньої кухні подружжя понад 24 тис. гривень та 40 євро

Сколівський районний суд Львівської області визнав винним вчителя інформатики Володимира Л. у крадіжці грошей з літньої кухні подружжя. Про це стало відомо з вироку, оприлюдненого 3 червня у Єдиному державному реєстрі.

Зранку 9 лютого 2024 року вчитель, скориставшись відсутністю господарів, пробрався у літню кухню подружжя, щоб обікрасти її. Чоловік відчинив двері за допомогою плоскогубців, викрутки та цвяхотяга.

У літній кухні у шафі під одягом вчитель знайшов сховані 20 тис. гривень, а ще гаманець, у якому була 1 тис. 200 гривень. На столі чоловік побачив ще один гаманець, який належав господині житла. Звідти злодій забрав 40 євро. А з жіночої сумки, яка лежала поряд, витягнув паспорт жінки, якому вона зберігала 3 тис. гривень. Гроші чоловік забрав, а документ поклав назад до сумки. Загалом злодій “назбирав” 24 тис. 200 гривень та 40 євро. З ними він і залишив літню кухню.

На суді чоловік визнав свою провину та переконував, що щиро розкаюється та шкодує про вчинення злочину. Суддя Андрій Брона визнав вчителя винним та виніс вирок — 5 років ув’язнення з випробувальним терміном на 2 роки. Цей вирок ще можна оскаржити.

Нагадаємо, на Львівщині чоловік отримав пʼять років тюрми за крадіжку кросівок і масла. Зловмисник спочатку взув вкрадені кросівки, а потім вкрав чотири пачки масла, поклавши собі в куртку.