Польські фермери знову тимчасово заблокують один із пунктів пропуску

Протестувальники повністю зупинять рух вантажівок на ПП “Рава-Руська — Гребенне”

У вівторок, 4 червня, польські фермери планують знову блокувати роботу пункту пропуску “Рава-Руська — Гребенне” на кордоні з Україною. Про це повідомили у Львівській митниці.

Блокування триватиме до обіду 6 червня

Через це очікується, що рух вантажних автомобілів з України до Польщі буде повністю зупинений. Вантажівки не зможуть виїхати з України через цей пункт пропуску. У зворотному напрямку, тобто з Польщі в Україну, пропуск буде дуже обмежений. Польська сторона обіцяє пропускати лише по 12 вантажівок двічі на день, а для гуманітарних вантажівок діятиме ліміт.

“У напрямку на вʼїзд в Україну польська сторона пропускатиме не більше 24 вантажівок на добу (два запуски по 12 авто) і до 4 автомобілів на годину з гуманітарними вантажами”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 квітня поляки на пункті пропуску Рава-Руська — Гребенне розблокували рух вантажівок. 22 квітня поляки розблокували пункт пропуску “Ягодин — Дорогуськ”. Протести на цьому пункті пропуску тривали майже три місяці. Ще раніше Польські протестувальники припинили блокувати ПП “Шегині — Медика” та “Краківець — Корчова”.