Директора школи на Львівщині оштрафували на 17 тис. грн за п’яне водіння

Чоловіка також позбавили водійських прав на один рік

Директора Радецької ЗЗСО І-II ступеня Володимира С. судили за п’яне водіння. Правоохоронці зупинили його автомобіль через несправний ліхтар та помітили, що чоловік має ознаки сп’яніння. Володимир С. відмовився проходити тест на вміст алкоголю в організмі, через що Турківський районний суд Львівської області оштрафував його на 17 тис. грн та позбавив водійських прав. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень у середу, 29 травня.

Водій зізнався, що вживав алкоголь перед поїздкою

За матеріалами справи, правоохоронці зупинили Володимира С. за кермом ВАЗ 2105 ввечері 10 травня 2024 року у селі Ільник на Самбірщині. Причиною зупинки був несправний задній габаритний ліхтар автомобіля, проте під час розмови з водієм, патрульні виявили у нього ознаки сп’яніння. Правоохоронці зазначили, що від Володимира С. пахло алкоголем, і в нього була порушена координація рухів.

На прохання працівників поліції пройти тест на стан сп’яніння обвинувачений відмовився. Він також не захотів їхати для проходження тесту в медзаклад. “Відмовився, бо розумів, що показник алкотестера може бути позитивний, оскільки в цей день вживав алкоголь“, — пояснив Володимир С. під час судового засідання. Чоловік визнав свою провину та запевнив, що шкодує про вчинене.

Турківський районний суд Львівської області визнав Володимира С. винним у відмові від проходження тесту на стан сп’яніння. Директора школи оштрафували на 17 тис. грн та позбавили його водійського посвідчення на один рік.