На Львівщині екссуддя та в'язень за 13 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон

Схему організував чоловік, який перебуває у слідчому ізоляторі за розповсюдження кокаїну

На Львівщині викрили двох осіб, яких підозрюють у нелегальному переправленні військовозобов’язаних чоловіків за кордон.Такі послуги злочинці оцінили у 13 тисяч доларів США з людини. Про це 28 травня повідомили у Спецпрокуратурі західного регіону.

За даними правоохоронців, схему організував 41-річний обвинувачений, який утримується у слідчому ізоляторі на Львівщині, та військовослужбовець одного із львівських військових вишів. Попри те, що у повідомленні не вказано прізвища підозрюваних, один з них, — Богдан Лозинський, посадовець Військового коледжу сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, колишнього суддю Франківського районного суду Львова. Цю інформацію LVIV.MEDIA підтвердили джерела у правоохоронних органах.

Богдан Лозинський

Він із спільником, який перебуває у СІЗО, зобов’язувались виготовити для військовозобов’язаних документи, які нададуть право безперешкодного виїзду до країн Євросоюзу. Вони також обіцяли забезпечити зняття чоловіків із військового обліку, а також внести дані втікачів до однієї з інформаційних систем, що надавало б їм право безперешкодно виїхати за межі України в умовах воєнного стану.

На Львівщині екссуддя та в'язень за 13 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон
На Львівщині екссуддя та в'язень за 13 тис. доларів переправляли ухилянтів за кордон

Правоохоронці викрили військового під час отримання першої частини обумовленої суми — 5,5 тис. доларів США за переправлення ухилянта.

Чоловікам вже повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України. Вирішують питання про обрання для військового міри запобіжного заходу. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

У СБУ уточнили, що один з чоловіків, той, що перебуває у слідчому ізоляторі, обвинувачується також у збуті кокаїну. Він дистанційно залучив пособників та координував їхні дії. Правоохоронці провели обшуки у підозрюваних, під час яких виявили докази протиправної діяльності чоловіків.

Нагадаємо, напередодні правоохоронці провели обшуки у Військовому коледжі сержантського складу Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного у Львові у справі організації втечі за кордон ухилянта. Детальніше про причини обшуків у військовому виші розповіла народна депутатка України Юлія Яцик.