На Львівщині військова частина виплатить 800 тис. грн постраждалим у ДТП на полігоні

Військовослужбовець не впорався з керуванням вантажівки й зіткнувся з деревом. Постраждало пʼятеро курсантів

Яворівський районний суд Львівської області визнав винним старшого сержанта у вчиненні аварії із п’ятьма постраждалими на Яворівському полігоні. Військовослужбовець, під час перевезення курсантів на автомобілі КрАЗ-5233, не впорався з керуванням і врізався у дерево. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 27 травня.

Військовий перевозив 40 курсантів

За даними вироку, ДТП трапилась в січні 2021 року. Сержант перевозив 40 курсантів, які перебували в кузові вантажівки. Через засніжену і слизьку дорогу, а також неуважність, водія занесло у кювет і автомобіль влетів у дерево. Внаслідок інциденту троє курсантів отримали травми середньої важкості, а ще двоє курсанток — важкі травми. Обвинувачений на судовому засіданні повністю визнав свою вину.

Не впорався із керуванням. Він не відшкодував шкоди потерпілим, оскільки вони не зверталися до нього за відшкодуванням. З потерпілими спілкувався після ДТП, його дружина приходила до них в шпиталь. Після повномасштабного вторгнення зв`язок втратився, бо всі роз`їхалися по різних частинах. Просив пробачення у потерпілих, говорили, що пробачили, розуміють, що вплинув стан дороги”, — йдеться у судовому вироку.

Військового визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення і призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки, проте звільнили від покарання з іспитовим терміном строком на рік.

П’ятеро постраждалих подали цивільні позови до військової частини, щоб отримати компенсації. Суд задовольнив усі позови та зобовʼязав військову частину виплатити компенсації на загальну суму 800 тис. грн. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.