Мешканця Львівщини з мачухою ув’язнили за розбійний напад

Злочинці побили потерпілого, змусили віддати їм гроші, а потім зачинили його в підвалі

На Львівщині Тараса Б. та його мачуху Ольгу Ш. судили за розбійний напад на їх знайомого чоловіка. Зловмисники ввірвались додому до Степана А., побили його, змусили віддати гроші, а потім зачинили в підвалі, щоб він не міг викликати поліцію. Радехівський районний суд Львівської області визнав розбійників винними та засудив їх до восьми років ув’язнення. Про це йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у понеділок, 27 травня.

За матеріалами справи, злочин трапився ввечері 16 січня 2023 року. Тарас Б. та Ольга Ш. змовившись, прийшли до будинку Степана А. та увірвалися всередину, коли чоловік відчинив їм двері. Після цього Тарас Б. почав бити господаря, а його мачуха зв’язала руки потерпілого шматком тканини, щоб він не міг захиститись. Злочинці прив’язали Степана А. до стільця та, погрожуючи розправою, вимагали, щоб він розповів їм, де в будинку лежать гроші.

Після тривалих побоїв Степан А. зізнався, де зберігає готівку та сам передав розбійникам 18 тис. грн. Отримавши гроші зловмисники відвели потерпілого до підвалу, погрожуючи йому розправою. Там вони зачинили чоловіка та заблокували двері кріслом, щоб він не міг нікому повідомити про злочин. Вночі чоловік вибрався з підвалу, а вранці розповів про напад сусідці, яка й викликала правоохоронців.

На судовому засіданні Тарас Б. повністю визнав свою провину та підтвердив всі обставини, встановлені під час досудового розслідування. Натомість Ольга Ш. заявила, що Тарас Б. примусив її взяти участь в злочині. Спільниця стверджувала, що не знала, для чого вони прийшли до будинку потерпілого, не допомагала його бити, а просто не знала, як зупинити Тараса Б. Також жінка розповіла, що після нападу на потерпілого, вона разом з пасинком поїхали у Броди, та відпочили там у готелі за вкрадені гроші.

Заперечення Ольги Ш. про активну участь в злочині спростовують свідчення потерпілого. За словами Степана А., вона без заперечень виконувала вказівки Тараса Б., била та погрожувала потерпілому та допомагала спільникові шукати гроші.

Радехівський районний суд Львівської області визнав обох розбійників винними у злочині. Тараса Б. засудили до восьми років та трьох місяців позбавлення волі з конфіскацією майна, його спільницю Ольгу Ш. також — до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Даний вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.