Збив на смерть 80-річну жінку в Дрогобичі: суд звільнив водія від ув’язнення

Внаслідок численних травм отриманих в ДТП 80-річна жінка померла в лікарні

Дрогобицький міськрайонний суд призначив умовний термін ув’язнення 27-річному мешканцю Дрогобиччини, Ігорю С., який, рухаючись заднім ходом, наїхав на жінку. Внаслідок численних травм 80-річна жінка померла у лікарні. Вирок суду оприлюднили 22 травня у Єдиному державному реєстрі.

27-річний мешканець одного з сіл на Дрогобиччині, Ігор С., наприкінці лютого цього року рухався заднім ходом за кермом Renault і наїхав на 80-річну місцеву мешканку. Інцидент трапився у Дрогобичі, на вулиці Самбірській. Внаслідок зіткнення Марта Ч. отримала черепно-мозкову та інші численні травми, які класифікували як важкі тілесні ушкодження. “Вказані тяжкі тілесні ушкодження є небезпечними для життя в момент їх заподіяння та знаходяться у прямому причинному зв’язку зі смертю. 03.03.2024 померла у відділенні реанімації КНП „Дрогобицька міська лікарня № 1 ДМР,” — йдеться у вироку суду.

Водій визнав свою вину

Свою вину у скоєному Ігор С. визнав повністю ти щиро розкаявся. Під час судового засідання він розповів, що травмувавши жінку одразу вийшов з машини та почав надавати медичну допомогу, а згодом його батько відвіз потерпілу в лікарню. Згодом він оплатив лікування і поховання жінки Водій також заявив, що після вчиненого ним наїзду змінив своє ставлення до керування автомобілем: облаштував його парктроніком і планує встановити камеру заднього виду.

Відтак, суддя Юрій Кучаковський визнав винним Ігоря С. у вчиненні злочину і призначив йому три роки ув’язнення. Однак замінив покарання одним роком іспитового терміну. Також суд позбавив винуватця ДТП права керувати авто на один рік.