Мешканця Львівщини оштрафували за привласнення незаконно зрубаних дерев

Обвинувачений запевнив, що знайшов зрубані дерева випадково

Старосамбірський районний суд Львівської області судив Ігоря С. за спробу привласнити дерева, незаконно зрубані на території заповідника. Чоловік запевнив, що знайшов зрубані дерева випадково, проте не заперечив, що намагався забрати їх собі. Суд визнав Ігоря С. винним та оштрафував його на понад 25 тис. грн, йдеться у вироку, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень у п’ятницю, 17 травня.

Понад 72 тис. грн збитків

За матеріалами справи, наприкінці лютого 2024 року Ігор С. знайшов чотири незаконно зрубані сосни на території природно-заповідного парку “Верхнє Дністровські Бескиди“. Знахідку чоловік вирішив привласнити, і позичив у знайомого трактор марки МТЗ 80, щоб перевезти деревину.

Ігор С. за допомогою трактора витягнув стовбури сосен з лісу на відкриту галявину, де розпиляв їх на менші колоди. На цій галявині зловмисника виявили та затримали правоохоронці. Через незаконно зрубані дерева Стрілківська сільська рада Самбірського району Львівської області зазнала збитків на суму понад 72,6 тис. грн.

Зловмисник сплатить 25,5 тис. грн штрафу

На судовому засіданні обвинувачений визнав свою провину та підтвердив усі обставини, встановлені під час досудового розслідування. Ігор С. запевнив, що йому невідомо, хто саме зрубав сосни, а він сам знайшов їх випадково. Обвинувачений додав, що шкодує про вчинене та розкаявся. Старосамбірський районний суд Львівської області визнав Ігоря С. винним в незаконній рубці лісу та зобов’язав його сплатити штраф у розмірі 25,5 тис. грн.