Медична бригада львівської ДСНС евакуювала хвору бабусю з прифронтового Степногірська

Рятувальниками були медики з Дрогобича

Медична бригада Головного управління ДСНС у Львівській області евакуювала в безпечне місце літню жінку з прифронтового Степногірська Запорізької області. Про це 3 травня повідомило Головне управління ДСНС України в Запорізькій області.

У четвер, 2 травня, до рятувальників звернувся голова територіальної громади селища Степногірськ, який повідомив, що 81-річній жінці стало зле і вона потребує медичної допомоги. На місце прибув медичний розрахунок ДСНС України з Дрогобича Львівської області, який зараз несе службу у прифронтовому Степногірську. Фельдшери оглянули 81-річну мешканку та надали їй першу домедичну допомогу. Згодом дрогобицькі надзвичайники доставили хвору жінку до обласної лікарні Запоріжжя для подальшого лікування під наглядом фахівців.

Як розповів LVIV.MEDIA начальник відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, у прифронтових районах справді чергують медичні розрахунки з Львівщини, які надають фахову допомогу місцевим мешканцям. Окрім них, на Запоріжжі працюють піротехніки з Львівщини. До слова, наступного тижня даний медичний екіпаж з Дрогобича повернеться додому, а його в районі Степногірська замінять колеги зі Львова.

Нагадаємо, у ніч з 2 на 3 травня в Стрийському районі поблизу гори Парашка співробітники ДСНС Львівщини врятували групу туристів з Києва.