Прокурори Стрийщини добилися розірвання сумнівної угоди на 35 млн грн

Скасували неправомірну угоду щодо капремонту гуртожитку ліцею

У Стрийському районі за наполяганням прокурорів визнали недійсним договір підряду на ремонт гуртожитку одного з ліцеїв. За умовами угоди, з бюджету мало бути незаконно виділено понад 35 млн грн. Про це 1 травня поінформувала Львівська обласна прокуратура.

Прокурори з’ясували, що торік у липні між одним із ліцеїв Стрийського району та підприємством було укладено угоду про капітальний ремонт гуртожитку навчального закладу. Згодом Держаудитслужба визнала, що підрядника неправомірно визнано переможцем у тендері, бо при подачі заявки у нього не було кількох обов’язкових документів. Зокрема, розрахунків договірної ціни, локальних кошторисів та розрахунків загальновиробничих витрат. Також після розкриття тендерної пропозиції замовник виявив ще й невідповідності в інформації та документах, проте підрядник їх не виправив.

Попри це, замовник не відхилив тендерної пропозиції учасника закупівлі, а визнав його переможцем тендеру та уклав з ним угоди. Прокуратура звернулась до суду з позовом про визнання недійсним договору підряду. Не чекаючи на судове рішення, і замовник, і виконавець погодилися з доводами прокурора та розірвали спірний договір.

Нагадаємо, торік в одному з гуртожитків Стрия знайшли прихисток 92 вимушені переселенці.