Німці передали пожежникам Львівщини датчики нерухомості

Такий пристрій має використовувати кожен рятувальник

Рятувальники Львівщини отримали датчики нерухомості від німецьких благодійників. Про це повідомило Головне управління ДСНС України у Львівській області.

У понеділок, 29 квітня, громадська організація Freunde helfen Konvoi з Німеччини передали для львівських рятувальників п’ять датчиків нерухомості. Їх закупили благодійники з кількох німецьких благодійних організацій.

Як розповів LVIV.MEDIA керівник відділу зв'язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Львівській області Віталій Туровцев, датчики нерухомості — це пристрої, які дають змогу пожежникам стежити за своїми колегами, які ліквідовують займання. “Коли пожежник заходить у задимлене приміщення, то на пояс йому чіпляють цей датчик. І якщо з нашим колегою щось станеться і він перестане рухатися, датчик починає подавати звуковий сигнал. Таким чином інші пожежники дізнаються, що з їхнім товаришем сталася біда та знаходять його по звуку, який видає датчик”, — зазначив Віталій Туровцев.

За словами Туровцева, допомога від німецьких друзів трохи полегшить дефіцит цих пристроїв, який відчувають рятувальники Львівської області. Зараз, за словами Віталія Туровцева, їм не вистачає приблизно 30% датчиків нерухомості. Але оскільки німецькі представники пообіцяли й надалі підтримувати українських пожежників, то в львівському обласному управлінні ДСНС сподіваються, що проблему нестачі пристроїв буде вирішено.