У Дрогобицькій громаді закінчили декомунізацію назв вулиць

Нині у громаді вже немає пострадянських топонімів

У Дрогобицькій громаді 25 квітня перейменували вулицю Перемоги, що у селі Михайлевичі. Її нова назва — Обширна, повідомила Дрогобицька міська рада.

Рішення про повернення вулиці її історичної назви ухвалили депутати міськради після консультацій з мешканцями села. Ця вулиця була останньою в переліку топонімів Дрогобицької громади, які треба було перейменувати в процесі декомунізації.

На попередньому засіданні міської ради депутати переіменували вулицю Миру в селі Рихтичі — на вулицю Захисників України, вулицю Миру в селі Михайлевичі — на вулицю Кутну, вулицю Перемоги в селі Ступниця — на вулицю Івана Франка та вулицю Миру в селі Раневичі — на вулицю Любомира Гузара. Таким чином Дрогобицька громада позбулась всіх пострадянських топонімів.

Перейменування вулиць “миру” та “перемоги” відбувались на підставі отриманих роз’яснень від обласної адміністрації. У них було вказано, що ці топоніми мали велике значення для радянської пропаганди. Також в офіційному листі ЛОВА попередила: якщо до 27 квітня 2024 року місцева рада сама не перейменує вулиці, їхні назви буде змінено розпорядженням начальника Львівської обласної адміністрації, без врахування думок мешканців громади.