Президент посмертно нагородив орденами “За мужність” чотирьох захисників зі Стрийщини

Нагороду загиблих воїнів вручили їхнім рідним

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив чотирьох загиблих військовослужбовців — уродженців Стрийського району, орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Про це 12 квітня повідомила Львівська обласна військова адміністрація.

Почесні відзнаки від Президента України отримали: Андрій Одинак, Іван Шеменєв, Богдан Наконечний, Андрій Шеремет. Державні нагороди близьким полеглих військовослужбовців під час зустрічі вручив начальник Стрийської районної військової адміністрації Богдан Янко. 

Що відомо про загиблих героїв:

Андрій Одинак народився у Стрию. Під час повномасштабної війни захищав Батьківщину у складі 95 десантно-штурмової бригади. Проходив навчання у на військовій базі у Великій Британії на посаду стрільця-снайпера. Опісля Андрія скерували у 77 аеромобільний полк. Загинув 16 січня 2023 року внаслідок осколкового поранення у Соледарі Донецької області. Йому було 35 років.

Іван Шеменєв — уродженець села Володимирці Журавненської громади. Брав участь в антитерористичній операції на сході України. Із початку повномасштабного вторгнення повернувся на службу. Був старшим стрільцем 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Загинув 22 вересня 2023 року у селі Кліщіївка Донецької області. Захисникові було 32 роки.

Богдан Наконечний народився у селі Махлинець Гніздичівської громади. Виконував бойові завдання у зоні проведення АТО. Після 24 лютого 2022 року захищав Україну у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади на посаді гранатометника. Загинув військовослужбовець 3 квітня 2023 року на Луганщині у віці 31 року.

Андрій Шеремет – стриянин. У час повномасштабної війни служив на посаді номера обслуги в аеромобільному батальйоні. До лав Збройних сил добровільно вступив у серпні 2023 року. Загинув воїн 12 грудня того ж року на Донеччині. Андрієві було 36 років.