На п’яти обласних маршрутах Львівщини тестують облік готівки

Водії тепер мають видавати квитки пасажирам, які розраховуються готівкою

На приміських та міжміських маршрутах Львівщини розпочали тестування системи обліку готівки у громадському транспорті. На маршрутах одного з перевізників встановили 5 валідаторів, які зареєстрували в Державній податковій службі. Про це LVIV.MEDIA повідомив директор департаменту дорожнього господарства Львівської ОВА Орест Шуліковський.

За його словами, тестовий облік готівки запровадили на автобусних маршрутах підприємства-перевізника ТзОВ “Автосвіт”. Йдеться про п’ять напрямків, на яких водії тепер повинні видавати квитки кожному пасажиру, який розраховується за проїзд готівкою.

Система працює на 5 маршрутах:

  • № 558 Львів АС-2 – Пирятин
  • № 562 Львів АС-2 – Клебани
  • № 566 Львів АС-2 – Забірʼя
  • № 576 Львів АС-2 – Погарисько - Рава-Руська
  • № 577 Львів АС-2 – Монастирок - Рава-Руська

"Ми зараз тестуємо одне підприємство, там встановлено 5 валідаторів, які зареєстровані в Державній податковій службі так, як і касові апарати. Зараз ми в тестовому режимі перевіряємо роботу програмного забезпечення. Найголовніше, що це касова звітність, тому воно повинно стовідсотково збігатись в різних звітах, це дуже відповідально", — пояснив Орест Шуліковський.

Ця система обліку покликана забезпечити прозорість пасажиропотоку та розрахунків в громадському транспорті. Впровадження касових апаратів-валідаторів є першим кроком в цьому напрямку на Львівщині. Якщо тестування пройде успішно, обласна влада планує поширити систему обліку готівки на інші маршрути та перевізників.