На Львівщині чоловіка засудили за проникнення в будинок і випиту там горілку

Один рік арешту суддя замінила на умовний термін

Кам`янка-Бузький районний суд Львівської області призначив один рік умовного терміну чоловікові, який незаконно проник у чуже житло, там випив знайдену на кухні горілку і після цього пішов геть. В оприлюдненому за 14 березня Єдиному державному реєстрі судових рішень вироку, вказано, що чоловік вчинив кримінальний проступок.

Порушив право на недоторканість житла

Йдеться про мешканця села Товмач, Кам`янка - Бузького району безробітного Андрія С. Вночі 12 лютого він переліз через паркан і розбив каменем вікно чужого будинку.

“Тоді зайшовши у приміщення кухні пластикову пляшку місткістю 6 л, в якій була горілка, та випив з неї приблизно 300 мл, за що відповідальність з огляду на її вартість, не передбачена кримінальним законодавством та надалі покинув даний житловий будинок”, — йдеться у вироку.

Таким чином чоловік порушив право на доторканність власності житла власника будинку. Обвинувачений Андрій С. у письмовій заяві повністю визнав свою провину, однак на засідання не з’явився.

Арешт замінили на умовний термін

Тож за вчинений кримінальний проступок суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області Уляна Костюк визнала Андрія С. винним і призначила йому один рік обмеження волі, водночас звільнила від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком один рік.

До слова, вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.