Вперше усі львів’яни, які змагалися на Дефлімпійських іграх, повертаються з медалями

Львів'яни за день до завершення Дефлімпійських Ігор здобули п'ять медалей

Жіноча збірна України у складі львів'янок Маргарити Опрі, Тетяни Гливки та Катерини Якимець, а також киянок Діани Кобилянської та Олени Зубарєвої виграла золоті медалі у командних змаганнях керлінгістів на Дефлімпійських іграх у Туреччині. Про це 12 березня повідомили в Управлінні спорту Львова.

Фото зі сторінки Управління спорту Львова

Чоловіки стали бронзовими призерами (Гаць Олександр (Львівська область), Плесканка Михайло (Львівська область), Стасюк Геннадій (м. Київ), Єфанов Роман (Львівська область), Марченко Вадим (м.Київ).

Фото зі сторінки Управління спорту Львова

Інші здобутки спортсменів

  • Ярослав Гульоватий тріумфував у лижних перегонах (спринт 1300 метрів вільним стилем), після чого посів четверте місце у мас-старті на 15 км.
  • Керлінгісти Михайло Плесканка та Катерина Якимець посіли перше місце у дисципліні дабл-мікст.
  • Денис Колб здобув бронзову медаль у командних змаганнях шахістів в дисципліні рапід.

Вперше за час незалежності

Усі львів'яни, які змагалися у XX Дефлімпійських Іграх в Туреччині (Ерзурум) здобули медалі. “Такий результат нашій команді вдався вперше за всю історію незалежності України”, — повідомили в Управлінні спорту Львова.

Дефлімпійські ігри (англ. deaf — глухий) іноді Сурдлімпійські ігри (фр. sourds — глухий) — санкціоновані Міжнародним олімпійським комітетом спортивні змагання найвищого рівня для людей, що не чують.