Підрядники зі Львівщини будуватимуть фортифікації на Сумщині

Львівщина вже має 15 замовлень на будівництво фортифікацій у Сумській області

Львівщина допомагатиме Сумській області у будівництві фортифікаційних споруд. Споруджуватимуть їх на кордоні з Росією або поблизу з ним. Про це 5 березня в інтерв’ю LVIV.MEDIA розповів начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

“Два тижні тому ми мали делегування повноваження від Сумської обласної військової адміністрації на Львівську обласну військову адміністрацію щодо допомоги їм у будівництві фортифікаційних споруд. У нас є 15 таких замовлень”, — зазначив Максим Козицький.

“Ми відбираємо підрядника, робимо проєкти, позатверджуємо їх в Генеральному штабі. Кошти надходять на рахунки Львівської військової адміністрації, вона платить підрядникам за виконання таких робіт”, — розповів начальник Львівської ОВА. На Сумщині будувати фортифікаційні споруди будуть також і підрядники з Тернопільщини.

Необхідність залучати до будівництва підрядників з інших областей виникла, адже на Сумщині немає потужностей для будівництва такої кількості споруд одночасно, зазначив Максим Козицький. Та додав, що у будівництві братимуть участь також служба відновлення та інженерні війська України.

Повне інтерв’ю начальника Львівської обласної військової адміністрації можна переглянути на YouTube-каналі LVIV.MEDIA.

Додамо, що Кабмін цьогоріч виділив понад 20 мільярдів гривень на будівництво фортифікаційних споруд. “4 млрд грн – для Харківської, 1,8 млрд грн – для Сумської, 1,5 - для Волинської, 1,5 – Одеської, по 1,3 млрд грн – Запорізька і Херсонська, 1,2 млрд – Донецька і 1,1 – Київська область для будівництва фортифікацій. Усі ці кошти ми передбачили для того, щоб створювати якісні, переважно бетоновані системи фортифікацій і інженерні невибухові загородження”, — зазначив Денис Шмигаль.

Нещодавно начальник обласної військової адміністрації Сумської області Володимир Артюх розповів, як зміцнюють оборонні рубежі. Наразі там будують бетонні стаціонарні фортифікаційні споруди.