Доцента ужгородського університету засудили за потрійну ДТП із постраждалими на Львівщині

У аварії постраждали двоє дітей та нардеп від “Слуги народу”

Пустомитівський районний суд Львівської області засудив завідувача кафедри кримінального права та процесу Ужгородського національного університету Ярослава Ступника за потрійну аварію на Львівщині. Чоловік отримав чотири роки ув’язнення, однак їх замінили роком іспитового терміну, йдеться у вироку, оприлюдненому у Єдиному державному реєстрі судових рішень, 1 березня.

З матеріалів справи відомо, аварія сталася 22 серпня минулого року на автодорозі Київ-Чоп поблизу села Ков’ярі на Львівщині. Ярослав Ступник їхав за кермом Toyota Camry зі швидкістю 120-140 км/год, дозволена швидкість — 110 км/год.

Автомобіль завідувача кафедри кримінального права та процесу Ужгородського національного університету зіткнувся із автівками Kia Sportage та Toyota RAV 4. Внаслідок аварії пасажир Toyota Camry отримав тяжкі травми, також постраждали дитина, яка перебувала у Kia Sportage. Згідно з повідомленням Нацполіції, у аварії постраждали 10-річний хлопчик та 12-річна дівчинка. “Українська правда” з посиланням на власні джерела повідомила, що у аварії також травмувався нардеп від партії “Слуги народу” Олександр Копиленко.

Наслідки аварі поблизу села Ков’ярі на Львівщині

На суді Ярослав Ступник повністю визнав свою вину та уклав угоду із прокурором. Пустомитівський районний суд Львівської області визнав винним завідувача кафедри у вчиненні ДТП. Чоловіку суд призначив чотири роки ув’язнення, однак звільнив його від тюремного покарання з випробуванням на один рік. Також Ярослав Ступник має сплатити майже 63 тис. грн процесуальних витрат за експертизу. На вирок ще можна подати апеляцію.