• Головна
  • Новини Львівщини
  • На Львівщині правоохоронець обіцяв влаштувати військовозобов’язаного до ДПСУ за 1,8 тис. доларів

На Львівщині правоохоронець обіцяв влаштувати військовозобов’язаного до ДПСУ за 1,8 тис. доларів

Під час затримання правоохоронець викинув хабар у калюжу

На Львівщині працівники ДБР затримали правоохоронця, який за 1,8 тис. доларів обіцяв військовозобов’язаному працевлаштувати його до прикордонників, аби так той уникнув мобілізації на фронт, повідомили у ДБР 9 лютого.

Як встановили слідчі, львів’янин хотів влаштуватися на службу в один із підрозділів ДПСУ області, який не бере участь у бойових діях. Для цього чоловік звернувся до правоохоронця, той же за гроші пообіцяв домовитися з керівниками підрозділу. За кілька днів правоохоронець повідомив клієнту, що домовився про співбесіду.

“За 1, 8 тис. доларів чоловіка мали б зарахувати до військової частини на Львівщині з умовою, що у перший рік служби його не відряджатимуть у зону бойових дій”, — написали у ДБР. Правоохоронець зустрівся із клієнтом близько 5:00 ранку неподалік місця служби. Але під час передачі грошей його затримали працівники ДБР. Правоохоронець під час затримання викинув гроші у калюжу.

Під час затримання правоохоронець намагався позбутися грошей

Чоловікові повідомили про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Правоохоронцю загрожує до 10 років ув’язнення із конфіскацією майна. Наразі чоловіка відсторонили від посади, він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Слідчі встановлюють інших причетних до схеми осіб.