Серійний злодій обікрав магазини Львова на 102 тис. грн

На суді чоловік відмовився визнавати свою вину за всі злочини

Залізничний районний суд 2 лютого ухвалив вирок у справі щодо крадіжок харчових продуктів в магазинах торгових мереж “Близенько”, “Рукавичка” і “Свій маркет”, які сталися у грудні 2022 року.

На лаві підсудних був мешканець Львова Андрій Ч., який за 2012-2024 роки вісім разів був судимий за крадіжки. Під час розслідування правоохоронці встановили, що саме він 12, 16, 17, 20 і 21 грудня 2022 викрав продукти харчування у магазинах мережі «Близенько» (на братів Міхновських, 23, Чернівецькій 17 і Кульпарківській, 118), «Рукавичка» (двічі на Городоцькій, 76) і  «Свій маркет» на Виговського, 1. Його причетність до інкримінованих злочинів підтверджувалася записами камер відеоспостереження, встановленими в цих торговельних закладах.

Однак на суді чоловік визнав свою вину лише частково. Він заявив суду, що він визнає вчинення ним крадіжок товару у всіх епізодах, які йому інкриміновані, проте не погоджується з вартістю викраденого майна. Пізніше під час свого виступу Андрій Ч. заперечив свою причетність до інкримінованих йому крадіжок, заявивши, що “це божевілля — позбавляти волі особу терміном на вісім років за викрадення пару банок кави”, після чого відмовився давати будь-які покази на підставі статті 63 Конституції України.

Однак суддя Дмитро Боровков погодився з аргументами і доказами, зібраними правоохоронцями, визнав Андрія Ч. винним у крадіжках з магазинів та засудив його до шести років позбавлення волі. Він також повинен буде сплатити торговельним підприємствам завдані їм збитки на загальну суму в 102 тисяч гривень. На це рішення суду обвинувачений ще може подати апеляцію.