Дитячий фонд ООН допоможе владі Львівщини реалізувати декілька соціальних проєктів

Про це йшлося на зустрічі керівництва області та ЮНІСЕФ Україна

20 тисяч вчителів Львівської області пройдуть у 2024 році психологічне навчання. Ці педагоги повинні стати особами першого контакту та розпізнавати тривожні стани у дітей, повідомив 7 лютого начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

На Львівщині також продовжать розвивати мережу молодіжних центрів, просторів і бібліотек, позашкільну та профтехосвіту, особливо – технічні спеціальності.

Все це також допоможе соціалізуватися внутрішньо переміщеним дітям, адже досі маємо випадки, коли з переїздом в нашу область вони обирають дистанційне навчання у рідних школах, які часто не підлягають відновленню, бо не готові йти у новий колектив. Крім того, важливо знайти нові люблячі сімʼї усім дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які проживають у нашій області, і яких закон дозволяє влаштовувати у сімейні форми виховання”, — зазначив очільник області.

Деякі з цих проєктів владі Львівщини допоможе реалізувати Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ). Про це стало відомо під час зустрічі Максима Козицького і голови представництва ЮНІСЕФ Україна Муніра Мамедзаде. Співрозмовники обговорили план співпраці на цей рік. Керівник Львівської області також подякував представництву ЮНІСЕФ у Львові за ті проєкти, які торік вдалося спільно реалізувати. А це 12 молодіжних центрів, де послуги отримали 60 тисяч людей, два STEM-центри, заняття в яких уже відвідали понад 2 тисячі дітей, і 20 гуртків позашкільної освіти.